Fatma Abla' nın Köy Ürünleri Mağazasına Hoşgeldiniz...

E-mail bilgi@altinolukkoyurunleri.com.tr

Telefon Numaramız 0 (546) 422 15 62

Kazdağları Çam Balı

Ana Sayfa » Ürünler » Ballar - Reçeller - Pekmezler » Kazdağları Çam Balı

Doğal Çam Balı

Dünya çam balı üretiminin yüzde 90’ından fazlasının Türkiye’de yapıldığını biliyor muydunuz? Türkiye, ormanlık alanlarının yüzde 60’ının çam ağacından oluşması bakımından tam anlamıyla “dört mevsim yeşil” bir cennet. Kışın yaprak dökmeyen dayanıklı yapısının yanı sıra çam ağaçları, mis kokulu salgılarıyla da doğal yaşamı zenginleştiren varlıklar arasında yer alıyor. Üstelik çam ağaçlarında bulunan aromatik maddeler, zengin içeriğiyle bal arılarının da en sevdiği besin kaynaklarından birini oluşturuyor.

Çam Balı Nedir?

Çam balı, bal arılarının çam ağaçlarındaki salgılardan ürettikleri bir bal çeşididir.

Çam Balı Hangi Zamanda Toplanır?

Çam balı üretimi, ağustos ve kasım ayları arasında yapılır.

Çam Balı Tadı Nasıldır?

Çam balının rengi çiçek ballarına nazaran daha yoğun olmakla birlikte tadı oldukça yumuşaktır. Boğazda yanma hissi oluşturmaz. Güçlü bir aromaya sahip olan çam balında şeker oranı da görece daha düşüktür. Bu sayede hafif bir tüketim sağlar.

Çam Balı Ne Kadar Tüketilmelidir?

Çam Balı’nın, yetişkinlerde günde 6 ila 10 tatlı kaşığı (50-80 gram) tüketimi uygundur. Çocuklarda ise bu miktarın, vücut ağırlığına göre (1 kg – 1 gr) belirlenmesi önerilir.

Çam Balı Nasıl Tüketilir?

Çam balını dilerseniz diğer besinleri tatlandırmak amacıyla ilave olarak, dilerseniz de en yoğun lezzetiyle tadabilmek adına tek başına tüketebilirsiniz.

Çam Balı Kaç Kaloridir?

Çam Balı, 100 gramda yaklaşık 304 kalori içerir.