Kozalak Şurubu
Kozalak şurubu, Pinaceae (çamgiller) familyasına ait çam ağaçlarının meyvesi olan kozalakların şurup kıvamı alana kadar kaynatılması ile elde edilen bitkisel bir içecektir.
Kozalak şurubunun yapımında; taze, yeşil renkli ve küçük boyutlu olanlar seçilir. Havayı temizleme özelliği olan bu ağaçların sert kabuklarından elde edilen kozalak şurubu gıda ve ilaç sektöründe de kullanılır. Dişi kozalaklara da sahip olan bu ağacın dişi kozalakları daha tombul ve dayanıklı olduğu için özüt yapımında daha çok tercih edilir.
Kozalak Şurubu Ne İşe Yarar?
İçeriğinde yer alan yüksek miktarda C vitamini, çinko, magnezyum, fosfor, doymamış yağ asitleri barındıran kozalak şurubu, bağışıklığı güçlendirir, kemik gelişimini destekler, astım ve bronşit gibi akciğer rahatsızlıklarının semptomlarını hafifletmeye yardım eder.
Kozalak Şurubunun Faydaları Nelerdir?
Kozalak şurubu, bağışıklığı güçlendirerek vücut direncini artırır ve vücudu hastalıklara karşı korur. Astım semptomlarını hafifletir, bronşları rahatlatır, balgamı atmayı kolaylaştırır, öksürük ve boğaz ağrısı gibi solunum yolu rahatsızlığı semptomlarını hafifletir ve enerji verir. Yüksek tansiyonu düşürür, diş ve diş eti sağlığını destekler.
Kozalak şurubunun faydaları şu şekildedir:
İlgili Kategoriler